O nama

AUXILIUM

Humanitarna neprofitna udruga AUXILIUM svojim nastojanjima da ljude, a time i svijet, učini boljim, a pokazavši to svojim primjerima (humanitarnim aktivnostima), programima i projektima, zadobila je veliku naklonost mnogobrojnog stanovništva različitih nacionalnosti, vjera, kultura i uzrasta.

Udruga AUXILIUM  djeluje na području Hrvatske i inozemstva s ciljem izgradnje mreže međunarodnog mira, uvažavanja raznolikosti te poticanja tolerancije i nenasilja.

U prethodnim godinama bilježi iznimne rezultate na području rada KULTURE MIRA provedbom i razvojem mnogobrojnih projekata i programa u suradnji s mnogim udrugama, institucijama i pojedincima.

*Presclipping 2012

*Pressclipping 2013

 

S ponosom  ističemo:

LOGO MIROTVORAC CRNA PODLOGA1. MIROTVORAC

Razvijajući  projekt 260 DANA, u suradnji s mnogobrojnim udrugama, uz potporu Ministarstva branitelja, lokalne uprave i drugih te preporuke mnogobrojnih profesora, zaključili smo da je neizostavna uloga škola i fakulteta, tj. prosvjetnih djelatnika u istom. Nastavno navedenom, a razvojem projekta 260 DANA i sukladno statutu udruge AUXILIUM, razvili smo program MIROTVORAC  koji provodimo na području Hrvatske i inozemstva.

više…

 

2. ČINI DOBRO

Udruga AUXILIUM uživa u povlastici, tj. pravnom svojstvu humanitarne neprofitabilne organizacije koja, sukladno zakonu uz organiziranje humanitarnih akcija, smije prikupljati i pružati humanitarnu pomoć.

više…

 

3. 260 DANA

 

260 danaProjekt 260 dana sastoji se od tri podprojekta: knjiga, kazališna predstava i film, a njegov je osnovni cilj utjecati na što veći broj ljudi, kako u regiji tako i u ostatku svijeta, na način da prije nego što nekoga osude, prije nego nekome učine nešto loše, pročitaju iskustvo autoraknjige i projekta 260 DANA i ne dovedu se u napast da čine loše niti zbog nacionalizma, niti zbog rasizma, vjerskih opredjeljenja ili bilo čega drugoga.

više…

 

4. PRIJATELJI MANJINA

PRIJATELJI MANJINA LOGOUNESCO je svoju zadaću odredio sljedećim riječima: “Budući da se ratovi začinju u glavama ljudi, s glavama treba započeti i obranu mira (…). Širenje kulture i odgoj čovječanstva za pravdu, slobodu i mir nužni su za čovjekovo dostojanstvo, pa predstavljaju svetu dužnost koju svi narodi trebaju ispuniti u duhu zajedničke pomoći i brige. Stoga, ako želimo sačuvati mir, moramo poći od intelektualne i moralne solidarnosti čovječanstva.”

više…

 

5. SJEĆANJE

Osnovni cilj programa SJEĆANJE je uspostavljanje stabilnog i uzajamnog povjerenja poticanjem javne svijesti o miru i izgradnji suradnje između pojedinaca, država i organizacija. Poticati proces suočavanja s prošlošću u Hrvatskoj na ratna i poslijeratna zbivanja te razvijati suradnju s organizacijama civilnog društva sa gradskom, županijskom upravom i vladinim institucijama te sličnim centrima u Hrvatskoj i inozemstvu.

više…

„ČINI DOBRO KAKO BI TI SE ISTO ŠTO PRIJE VRATILO„

Marijan Gubina