MIROTVORAC – Industrijsko-obrtnička škola u Imotskom

U petak je u Imotskom, povodom svečanog obilježavanja Dana Obrtničko-industrijske škole, gost prigodnog programa bio Marijan Gubina.
Osječki humanitarac i mirotvorac Marijan Gubina 260 dana proveo je u logoru u okolici Vukovara, zajedno s cijelom obitelji. Svoju potresnu sudbinu Gubina je prenio na papir u autobiografiji naziva “260 dana”, koliko je i trajalo njegovo zatočeništvo.
Unatoč svemu što je Marijan Gubina prošao , učenicima i djelatnicima Obrtničko-industrijske te Tehničke škole, održao je predavanje u kojem osuđuje svaku mržnju te promiče nenasilje i toleranciju. Prisutni su, u punom školskom atriju, s velikim zanimanjem slušali njegovo predavanje. Poručio im je da se ne stide pokazati i pokloniti ljubav, da u svakoj, pa i najtežoj situaciji, pokušaju pronaći makar malo dobra te da nastoje preuzeti odgovornost za sva svoja djela i nedjela.
Nakon predavanja, recitacija i glazbenih nastupa, učenici i djelatnici Obrtničko-industrijske škole u Imotskom zapalili su svijeće u spomen žrtvama Vukovara.
Izvor: 
https://www.grude-online.info/foto-marijan-gubina-u-obrtni…/


Industrijsko-obrtnička škola u Imotskom


Dodatne slike pogledajte na: FB Profil Marijan Gubina

You may also like...